Kleuren en aftekeningen.

Door het fokken van stinkdieren in pelsfarms zijn inmiddels vrij veel kleuren en tekeningen onstaan. Er zijn zwarte, bruine, grijze, abrikooskleurige en witte stinkdieren. Kleuren en aftekeningen kunnen onderling gecombineerd zijn. Ook zijn er een aantal verschillende koptekeningen mogelijk. Deze zijn niet gebonden aan kleur of aftekening.

Koptekening;

Van links naar rechts; smalle streep, dikke streep met bakkebaarden, onregelmatige vlek en gemaskerd.

Kleuren;

Van links naar rechts; Zwart, Smoke, Lavendel, Wit, Abrikoos, Champagne en Bruin.

Aftekeningen;

Classic of Klassiek

Deze aftekening heeft twee witte strepen vanaf de kop die bij de staart samenkomen. De ondergrond kan elke kleur zijn.

Afgebeeld is een bruin Classic.

Chipped

Deze aftekening kenmerkt zich door de aanwezigheid van witte vlekjes op de voor- en achterpoten, de "chips". Ook deze aftekening kan met alle kleuren gecombineerd zijn.

Afgebeeld is een champagnekleurige Chipped.

Swirled

Deze aftekening kenmerkt zich door extra witte slingerende strepen over de heup en zij. Deze aftekening kan ook met alle kleuren gecombineerd zijn.

Afgebeeld is een abrikooskleurige Swirled.

Silverback

Deze aftekening kenmerkt zich door het ontbreken van de gekleurde streep midden op de rug. De hele rug en staart zijn wit.

Afgebeeld is een smokekleurige Silverback.

Star

Deze aftekening komt ook in het wild voor. Er is alleen een wit petje vaak in combinatie met een witte staartpunt. De strepen op de rug ontbreken. Deze aftekening is meestal in combinatie met zwart of bruin.

Afgebeeld is een zwartkleurige Star.

Falling Star

Deze aftekening is bijna gelijk als de bovenstaande. Het verschil zit in de twee korte en dunne streepjes die vanaf het petje tot op de schouders lopen.

Afgebeeld is een zwartkleurige Falling Star.

Dark eyed-white of Wit-donkeroog

De Dark eyed-white is een wit stinkdier maar heeft donkere ogen.

White-on-white of Wit-op-wit

Dit is een wit stinkdier waarin bij een bepaalde lichtval de witte streeptekening te zien is. Dit komt door een afwijkende structuur van de haren van het streeppatroon.

Black of Zwart

Een zwart of Black is een stinkdier zonder enige tekening. Alleen het witte streepje op de neus is soms aanwezig. Het schijnt dat er ook bruine varianten zijn, maar deze zijn extreem zeldzaam.

Albino en Red eyed-white of Wit-roodoog

Een Albino kan genetisch elke kleur en aftekening zijn maar kan geen pigment aanmaken waardoor het stinkdier helemaal wit is met rode oogjes. Een Wit-roodoog is wel genetisch een wit stinkdier. Qua uiterlijk is er geen verschil tussen wit-roodoog en albino.